Кръщенето - стъпка по стъпка

 

   Преди да започнете организацията по кръщенето на Вашето дете е необходимо да изберете  Подходяща дата за кръщене и да се информирате за това, Какво е необходимо за кръщене на дете.

   За да протече успешно Кръщенето на Вашето дете и празника да се превърне в истински приятен спомен, а не в ден изпълнен с тревоги е добре да имате план, който да следвате в организацията му. Бихме искали да Ви предложим един основен план, който разбира се трябва да адаптирате към Вашия празник.

 1. Изберете Кръстници и ги поканете
 2. Изберете дата за Кръщенето.
 3. Изберете храм за извършване на Светото тайнство -  това е един от ритуалите, който се извършват задължително в църква. Съобразете големината на църквата с очаквания брой гости. Информирайте се от свещеника на храма, къде ще се проведе ритуала. Повечето храмове имат отделно помещение за кръщене, а в някой е въпрос на Ваш избор дали Кръщенето ще се проведе в отделното помещение или в централнаа част на храма. При записване на желаната от Вас дата имайте готовност да оставите капаро и непременно вземете документ със запазения дата и час, както и списък, с необходимите артикули, които следва да носите в деня на кръщенето.
 4. Изгответе списък с гостите, които желаете да поканите. Не забравяйте да отбележите дечицата, както и в списъка да включите себе си и кръстниците.
 5. Ако ще почерпите за здраве след ритуала изберете мястото- у дома, на ресторант или в градина. При избор на ресторант съобразете капацитета му с очаквания брой гости. Ако се спрете на вариант градина, който е изключително подходящ за лятото, не забравяйте, че времето няма как да се планира и е добре или градината да е покрита или да имате резервен вариант в случай, че завали. При избора на меню съобразете храна, която желаете да поднесете с началния час на тържеството.
 6. Време е да изберете и поръчате покани, ако ще правите такива разбира се. Етикета изисква минимум месец предварително да известите Вашите гости за предстоящото кръщене, но дори и да имате по-малко време поканите остават чудесен спомен за Вашия празник. В Раздел Покани за кръщене може да получите още полезни съвети конкретно за тях.
 7. Раздайте поканите и актуализирайте списъка с гости.
 8. Обсъдете с кръстниците, кой какво ще осигури за празника. В частта „Отговорности за празника – кой за какво?” може да получите по-подробна информация относно традициите, но в крайна сметка само от Вас и кръстниците зависи точно как ще разпределите оотговорностите по между си. Ресторант за кръщене
 9. Изберете и поръчайте аксесоарите необходими за празника. Пълен списък с това какво е необходимо за кръщенето и подробности за аксесоарите можете да намерите в раздел Какво е необходимо за кръщене на дете. Не забравяйте да изберете тема на събитието – така празника ще бъде интересен, уникален и запомнящ се. Нашите дизайнери с радост биха Ви съдействали с идеи, които с удоволствие ще претворим в реалност.
 10. Погрижете се за дрехите и обувките на детето. Ако искате уникален модел, изработен по размерите на Вашето дете е необходимо да се направи поръчка за ушиването му, като това отнема около 10 дни.
 11. Изберете и наемете фотограф -  всичко, което сте подготвили, цялата емоция и тържественост на този ден заслужава да бъде заснета. Не оставяйте това на Вашите гости. Изберете професионалист, който е подготвен и няма да пропусне нито един важен момент от празника. С удоволствие бихме Ви съдействали в избора на фотограф, който с годините е доказал своите качества. Ако искате да имате и видеофилм от събитието е нужно да осигурите и видео оператор. Ако искате в ресторанта да има специално музикално оформление е добре да ангажирате и дисководещ. Ако имате нужда бихме могли да съдействаме с контакти.
 12. Обмислете и поръчайте декорация за църквата и ресторанта. В Раздел Украса за кръщене бихте могли да видите мострени снимки на декорации изработени за наши клиенти, а ако се свържете с дизайнерите ни бихте получили интересни идеи и съвети.
 13. След като получите потвърждение от гостите си финализирайте бройката на кувертите в ресторанта и обсъдете финално менюто.
 14. Не забравяйте да изберете и поръчате уникална торта за Вашия празник. При избора на торта обърнете внимание не само на декорацията, но и на пълнежа. Предвидете възрастта на Вашите гости дечица - не е необходимо да избирате пълнежи с ядки, а и доста родители ограничават шоколада на децата, което също трябва да бъде съобразено. Предвидете като брой парчета за всички възрастни гости и деца - тортата никой не я пропуска.
 15. Деня преди преди кръщенето проверете по списък и подредете всичко необходимо за църквата. Проверете и потвърдете декорациите на църква и ресторант, както и тортата - доставка, час и място.
 16. В деня на кръщенето - Най-важното е да сте спокойни. Предвидете времето си, така че да сте пред църквата поне 15-20 минути по-рано.

Аксесоари за кръщене може да поръчате на адрес: kryshtenebg.com.

   Ако сте спазили всичко до тук всичко е планирано и деня ще бъде прекрасен празник. Ако искате да бъдете напълно спокойни - може да се възползвате от услугите на консултант събитие. Той ще бъде от самото начало с Вас и ще осигури всичко необходимо за деня.