Подаръци за гости на кръщене

     

   Традицията повелява всеки гост на тържеството да получи дар, подарък, като спомен от този специален ден. Бонбониера със захаросани бадеми, декорирана кутийка, магнит, снимка или фигурка – всеки желае неговия подарък за гости да е атрактивен и запомнящ се. Търсят се все повече нестандартни решения, както като вид и форма на подаръците, така и в материите и цветовата гама.

   Независимо от избраните подаръци за гости на кръщенето е добре да имате предвид следните особености:

  Тъй като подаръците за гости се поръчват преди датата на кръщенето, то необходимата бройка се определя от предварително изготвения списък с гости. Най-често подаръците за гости се предвиждат индивидуално за всеки гост на тържеството. Индивидуалните подаръци за кръщене може да бъдат еднакви за всички гости или да предвидите два различни вида подаръци за гости – един за дамите и един за господата, като е добре двете подаръци за гости да са съвместими идейно и визуално.

  Независимо дали ще се спрете на един или два различни подаръка за Вашите гости, децата, които сте поканили на Вашето тържество определено ще запомнят жеста, ако за тях приготвите специални детски подаръци за кръщене.

   Когато поръчвате Вашите подаръци за гости за кръщене предвидете всички гости от списъка, като не забравяте да преброите и себе си и кръстниците. Предвидете няколко бройки допълнително – не повече от 10% от общата бройка, тъй като не е изключено малко преди кръщенето да се окажете с повече гости от първоначално планираното. Ако не желаете предварително да поръчвате по-голяма бройка се уверете, че при необходимост може да поръчате допълнително бройки, както и минимален срок за изпълнение. Имайте предвид, че е допустимо, ако се спрете на по-скъпи и обемни подаръци за гости, то те да бъдат по едно за семейство. В този случай пребройте внимателно семействата, като порасналите деца, особено живеещи самостоятелно е редно да получат личен подарък.

   За да останат спомен точно от кръщенето на Вашето дете е добре подаръчетата за кръщене да бъдат надписани - върху самите тях ако е възможно или с поставена допълнително панделка. Най-често се надписват с името на детето и датата на кръщенето.

   Много често Вашите подаръци за гости за кръщене се поставят на мястото на всеки гост предварително. Ако се спрете на този вариант е добре да планирате, кой ще ги постави на масите за гости – от ресторанта (но трябва задължително да са потвърдили, че могат да го свършат) или някой Ваш познат, който ще отиде по-рано в ресторанта. Ако имате координатор или организатор на събитието ще си спестите това притеснение. Много по-уважително е ако поднесете подаръка за гости лично. За това има два удачни момента. По време на обяда или вечерята родители и кръстници да минат по масите, за да поздравят гостите и тогава им поднасят своите подаръци за гости, приемайки даровете на госта. Ако искате да избегнете този момент може да си организирате посрещане на гостите на входа на ресторанта – с чаша шампанско за наздравица, приемайки даровете и поднасяйки своето подаръче.

  Бонбониери от органза или сатен, украсени картонени кутийки пълни със захаросани бадеми, снимки в специално изработени рамки или магнити подаръци за кръщене са все по-предпочитан подарък. Бихте могли да изберете и керамични фигурки, като всяка фигурка символизира благоденствие, късмет, успех. Различни и актуални са цветните порцеланови пластики с различни форми и мотиви, както и стъклените и кристални фигурки. Специализираните детски подаръци за кръщене, като керамични касички, чаши, куклички и камертони са често избирани. Особен интерес през последната година предизвикаха иконките с изображение на Св. Богородица – един наистина различен и ценен подарък за гости.

   Като допълнение към подаръците за гости може да подготвите и благодарствена картичка. Това прави подаръка завършен и много личен.

 

Подаръци за гости за кръщене може да поръчате на адрес:  kryshtenebg.com.