Украса на ресторант и градина за кръщене 

 

   При украсата на ресторанта за кръщене (независимо дали става въпрос за затворена зала или градина) една от най-важните части е официалната маса. Това е и едно от най-често заснеманите места. Цветните аранжировки на масата следва да се съобразят с нейната форма и големина. На по-дългите маси често се поставя една централна украса и две в двата противоположни края на масата. Висока украса е желателно да се избягва, тъй като закрива официалните лица. От плота на масата надолу обаче няма никакви ограничения – украсата може да бъде „падаща” или „висяща”, като може да има и единично разположени цветя по драперията. Ако ще използвате свещи – височината отново е от значение. Подходящо е и използването на декоративни листенца, камъчета, перли, кристали.

   Вашите гости ще имат пряк контакт с украсата на масите за гости. Ето защо това е и мястото, в което трябва да вложите цялата си креативност, за да създадете усещането за един незабравим и специален ден. Формата на масите за гости в ресторанта е определяща за вида, формата и големината на украсата. Не забравяйте, че украсата на кръщенето е много важна част от тържеството, но чисто пространствено тя в никакъв случай не трябва да създава дискомфорт, както на гостите, така и на поднасянето на избраното меню.

   При правоъгълни маси за гости, за украса е удачно да изберете по-прибрани декорации, развити във височина, но не повече от 25-30 сантиметра, за да може гостите на кръщенето да се виждат по между си. Броя на аранжировките зависи от местата на всяка маса – една аранжировка се разполага между 6-8 човека или на маса с 12 места са нужни две аранжировки, за да изглеждат добре.

   Кръглите маси за гости в ресторанта предоставят повече пространство и възможности за украса. Центъра на масата с диаметър около 40 сантиметра остава свободен, така може да разгърнете украсата на кръщенето и в ширина и с обем. Не пропускайте детайли като камъчета, перли и кристали, както и единични цветове разпръснати по масата.

   Освен цветната украса основно място в украсата на ресторанта заемат и балоните. С хелии или просто с въздух, на букети, арки или пуснати по единично те придават тържественост и много детско настроение. Изключително атрактивни са комбинираните украси с цветя и балони, както и включването на сладки, близалки и бонбони като допълващи елементи на цялостната украса на кръщене.

   Ако сте избрали градина за тържеството трябва да се съобразите с някои особености при украсата. И в най-топлите летни дни може да подухва ветрец, което от своя страна обезсмисля употребата на открити свещи за кръщене. При украсата на масите за гости избягвайте употребата на цветни листенца или пера, много бързо може да се окажат не там, където сте ги поставили. За предпочитане са камъчета, кристали и перли. При балонната украса се уверете, че балоните с въздух са добре закрепени, а балоните с хелии разпръснати под тентата на ресторанта не са добра идея.

 Украса на ресторант за кръщене може да поръчате на адрес: kryshtenebg.com.