Покани за кръщенето

 

От древни времена хората са предавали всяка важна информация писмено чрез вестоносци. Когато искате да съобщите на Вашите близки радостта, че предстои да кръстите Вашето дете – нека бъде писмено с красиви покани за кръщене, изцяло съобразена със стила на Вашия празник.

Поканата е първия досег на Вашите близки с кръщенето на детето. Ако планирате строго официален празник, то изберете покана за кръщене, която да е бъде строга и изискана, ако планирате весел детски празник – изберете пъстра и цветна покана.

Все по-често се търсят алтернативи на стандартната покана за кръщене (тип картичка), раздвижена, отваряща се на нива, обемна, тип папирус – идеи много.

 

Преди да започнете подготовката на Вашите покани за кръщене трябва задължително:

  • Да сте запазили час в избраната от Вас църква
  • Да сте избрали мястото, където ще почерпите за здраве, както и да сте ангажирали начален час
  • Да сте избрали кръстниците и най-важното разбира се да сте им отправили специална покана, която те да са приели.

 

           При избора на текст на покана за кръщенето не забравяйте:

  • Да кажете какво, къде и кога
  • Да изберете подходящ за стила на събитието, но най-важното четлив шрифт на поканите
  • Да съобразите дължината на текста, който сте избрали с размера на поканата
  • Да поискате потвърждение за присъствието на Вашите гости, като упоменете срок за това, както и телефон, на който да го направят. Ако сте наели координатор, който да Ви съдейства с организацията на Вашия празник бихте могли да предоставите неговия телефон.

Вече изработените и надписани покани за кръщене задължително поставете в плик –независимо дали е стандартен, артистичен или индивидуално изработен. Пликовете надпишете лично към всеки гост, като ако поканата е адресирана към семейство избройте всички негови членове, като не забравяте и децата.